Garden Design Case Study – Crowthorne

<< Back

This project came about when one of Owen’s maintenance customers had a friend who was to retire with their husband and wished to spend some more time in the garden. After an initial meeting to discuss what they wanted their new garden to become, Owen recommended that they had a discussion with Katy who would go on to completely re-design the garden.

One of the main issues that had to be overcome on this design was that the garden sloped towards the house. To alleviate this problem raised Oak sleeper beds were put in place to retain the garden and could then be used for flower beds set at better height for all to enjoy whilst sitting on the new Sandstone patio. A new lawn was then installed that was now free of moss, on a less of a slope and now defined with granite setts and metal edging.

A sense of fun was also a requirement for this garden as the customer had young grandchildren who they wanted to also have the space and colour for them to enjoy. A swinging chair was put in place so that they could sit together and enjoy the delights of the garden together.

To make the most of the outdoor living space it was decided that a summerhouse would be built in the corner of the garden that would serve as an extra place to enjoy the sun, have some food and sit and enjoy the lovely flowers of the new garden.

Gallery

Get in touch

Associations

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close